Public Works works for the Public

COUNTY OF IMPERIAL PUBLIC WORKS
155 S. 111 Street
El Centro, CA 92243

On-Call, As Needed, Surveying Services

ADDENDUM NO. 1 MAY 4, 2023

This ADDENDUM 1is hereby made part of the Contract Documents and specifications to the same
. extent as if originally included therein, and shall be signed by the Respondent and included with the
proposal.

This addendum addresses the need for clarification and changes to the current RFP.

o QUESTION 1: Page 7, Section VIII states that “1 original, 2 copies, and 1 digital copy...

acebook.com/ must be received in person or by mail.” Page 8 states “to prevent the
spread of coronavirus, proposals... will also be accepted electronically if
firms choose.” I’d like to confirm that submitting a single, electronic
copy of our proposal in PDF format to your email address before the
deadline is acceptable (plus a separate PDF of Cost/Fees); no physical
copies of the proposal are required.

RESPONSE: Submitting a single, electronic copy of the proposal in PDF format via email
prior to the deadline will be acceptable. There is no need to submit a physical
copy in addition to submitting electronically.

QUESTION 2: Page 6, Section 3F asks to “demonstrate a thorough understanding of
the Subdivision Map Act... etc... and to identify any continuing
education seminars, etc. which may have contributed to said thorough
understanding.” Is it sufficient to include, in our
Approach/Scheduling/QA process the points when we would reference
the various Codes, Acts, and Ordinances? Or do you want us to include
a section with a written out paragraph/understanding of each Act,
Ordinance, and Code?

RESPONSE: Demonstration of understanding and knowledge of the Subdivision Map
Act, the Professional Land Surveyor’s Act, local ordinances, and the like
can be made by making reference to successful survey project or other
experience as requested in 3.e and how these were applied to the
project(s). The firm’s internal processes, education seminars, activity in
professional survey associations, or other training and/or experience can
also be used to demonstrate this. Respondents are not required to
address understanding of the law, rules, codes and ordinances
separately.
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QUESTION 3: Is there a maximum page count?

RESPONSE: There is no maximum page count.

QUESTION 4: After reading through Exhibit B, we are curious about section 25.3 that
refers to “Exhibit E” (DBE provisions). Is there additional information,
beyond the RFP, about DBE participation that we are required to
review and agree?

RESPONSE: DBE participation will not be required for this On Call agreement.

The Consultant is responsible for advising any and all subconsultants of this change. FEach
Respondent must acknowledge receipt of this addendum in the noted space below and must be

attached to the proposal.
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John Gay, PE
Director of'Public Works

Acknowledgement of Addendum No. 1
On Call, As Needed, Surveying Services

License No:

Print or Type Company Name:

Print or Type Authorized Name:

Authorized Signature of Consultant:

Date Signed:




